Kihlaus on vaihdettu ja naimisiin päätetty mennä, mutta sitten iskee ihme. Mitä pitäisi tehdä ensin? Häiden järjestäminen on melkoista työtä ja jostain on aloitettava! Lue alta vinkkejä häiden suunnittelun aloittamiseen.

Millaisia ​​häitä toivot?

Hääparin toiveet, odotukset ja unelmat. Siitä hääsuunnittelu oikeastaan ​​alkaa.

Jotkut ovat haaveilleet häistä vieläkin enemmän, jopa pienestä pitäen, toiset eivät. Siksi alussa on hyvä pysähtyä miettimään, mitä sinä ja kumppanisi oikein haluat ja odotat häiltä. Mitkä tai mitkä asiat ovat tärkeitä tai jopa ehdottomia toiselle tai molemmille osapuolille?

Jos et ole ajatellut häitä ennen kihlausta, alkusulatus voi viedä enemmän aikaa. (Joillakin se näyttää kestävän jopa vuosia tai vuosikymmeniä…) Ensinnäkään ei kannata tehdä päätöstä mistään, vaan heitellä ideoita ja ajatuksia ja mielikuvia ilmaan ja maistaa asiaa.

Onko se tietty juhlapaikka, jossa haluat juhlia? Vai tiedätkö hääpäivän heti? Vai haluatko ehdottomasti kaikkien sukulaisten ja ystävien liittyvän? Onko tärkeää pitää kesähäät tai järjestää juhlat mahdollisimman nopeasti? Vai meneekö budjetti eteenpäin ja varataanko säästämiseen pidempi aika?

Suosituimmat juhlapaikat, hääkuvaajat ja videokuvaajat voi varata useita vuosia etukäteen, joten liikenteeseen ei todellakaan pääse liian aikaisin. Toisaalta upeat häät, joista ei puutu mitään olennaista, voidaan helposti järjestää alle kuudessa kuukaudessa. Kuten me ja monet muut ovat tehneet.

Yleensä kaikkia toiveita ei kuitenkaan syystä tai toisesta ole mahdollista toteuttaa samanaikaisesti. Siksi on tärkeää miettiä, mikä on sinulle tärkeää ja missä voit tarvittaessa olla joustava.

Sitten on aika alkaa kartoittaa vaihtoehtoja, jotka vastaavat omia mieltymyksiäsi. Jos tärkeintä on juhlien järjestäminen tiettynä päivänä, pitää löytää juhlapaikka ja palveluntarjoajat, jotka ovat vielä vapaana kyseisenä päivänä. Toisaalta, jos haluat ehdottomasti koko suuren perheen mahtuvan mukaan, juhlatilat kannattaa haravoida vastaavasti. Esimerkiksi Hääpäivät tiedetään valituksi myös sen perusteella, milloin hääparin ehdottoman halutulla valokuvaajalla on vielä päivä vapaana.

Kaiken kaikkiaan ensimmäisenä listassa päätettävät asiat ovat juhlien paikka ja aika, vieraslista ja tarjoilu. Ne kaikki vaikuttavat suuresti tulevien juhlien luonteeseen. Lisäksi hääkuvaajille ja videokuvaajille kannattaa varata aika hyvissä ajoin, sillä heillekin mahtuu yhteen päivään vain yksi hää.

Hääbudjetin pääpiirteet

Hääsuunnittelun alussa, ennen vihdoin uppoamista hääunelmien valtamereen, kannattaa myös tuoda kissa pöytään. Tai hääbudjetti. Tarkemmin sanottuna kuinka paljon voit ja haluat käyttää hääjuhlien järjestämiseen.

Häät on tilaisuus, johon voi sijoittaa vähän tai paljon ja kaikkea siltä väliltä. Hääsuunnittelua aloitettaessa on oleellista tietää ja päättää melko nopeasti, miten aiot toimia. Hääbudjetin päättäminen asettaa usein kätevästi rajaehdot ja eliminoi erilaisia ​​vaihtoehtoja.

Tietenkin harvat pitävät alkuperäisen arvion hääbudjetista loppuun asti. Ja sinun ei tarvitse. Jonkinlainen ymmärrys on kuitenkin hyvä olla, kun alkaa miettiä, miten puolueen päälinjat vedetään.

Suurin osa hääbudjetista menee yleensä ruokaan ja juomaan, tapahtumapaikkaan, valokuvaukseen ja videokuvaukseen sekä hääparin vaatteisiin. Vieraiden määrä puolestaan ​​vaikuttaa suoraan ruokailuun ja tapahtumapaikkaan, mutta juhlan ja hääpukujen tallentaminen maksaa saman verran häiden koosta riippumatta.

Valmis häämuistolista avuksi

Häiden suunnittelua ja varsinkin sen aloittamista helpottaa ehkä eniten valmiin häätehtävälistan läpikäyminen. Se on paras tapa avata silmäsi sille, mitä konkreettinen häiden järjestäminen voi ja usein tekee.

Aluksi listat voivat tuntua täysin typeriltä ja järjettömän pitkiltä. Vähitellen häiden suunnittelun edetessä ja lopullisten suunnitelmien alkaessa hahmottua, huomaa, että listalta puuttuu vielä jotain.

Tässä on esimerkki  valmiista tehtävälistasta, jossa on ohjeellinen aikajana. Toinen hyvä häätehtävälista löytyy Tahtoo-hääsovelluksesta. Parasta on, että voit helposti poistaa kaikki tarpeettomat tehtävät luettelosta ja lisätä uusia tehtäviä sitä mukaa, kun niitä ilmenee. Lisäksi se kulkee aina matkapuhelimen mukana hääjärjestelyjen tuoksussa.

Toivottavasti näillä välipaloilla pääset hyvin alkuun hääsuunnittelussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *